Studentkonferensen – en dag för dig som älskar kod, utveckling och säkerhet

Efter två års uppehåll är det äntligen dags för Omegapoints studentkonferens igen. För sjätte gången samlar vi morgondagens stjärnor inom utveckling och cybersäkerhet till en heldag fylld med inspiration och djupdykningar i ämnen som DevOps, Secure by Design, fuzz testing, Azure och mycket mer.  

Idén till Studentkonferensen föddes för att vi själva saknade ett liknande event när vi pluggade – en dag när man får träffa erfarna människor i arbetslivet som delar med sig av sin kunskap inom områden som vore spännande att jobba med i framtiden.

En av de som deltagit på Studentkonferensen är Johan Lindholm. Han pluggade datateknik på KTH när han fick höra talas om konferensen från en kompis. Efter examen jobbade han som fullstackutvecklare på en startup och idag är han trainee på Omegapoint.

– Jag gick från Studentkonferensen och var imponerad. Det var mycket föreläsningar att välja bland och de höll riktigt hög nivå. Sen var det väldigt roligt att träffa människor som hade varit i ens egna skor ett par år tidigare, säger Johan Lindholm, trainee på Omegapoint.

Ett par platser kvar!

I år går Studentkonferensen av stapeln den 8:e april i Stockholm. Om du studerar datateknik, it-säkerhet, informationsteknik, systemvetenskap, teknisk fysik, informationssäkerhet eller motsvarande så är vi övertygade om att Studentkonferensen har något dig! Några få biljetter finns kvar och du anmäler dig här.

– Efter två års uppehåll är vi superladdade över att äntligen få träffa studenter igen. Vi har satt ihop ett program som både har djup, bredd och lite humor. Vårt mål är att det ska finnas något för alla som gillar kod, utveckling och cybersäkerhet, säger Tatiana Decker som är ansvarig för Studentkonferensen på Omegapoint. 

Tre spår och drygt 20 föreläsningar

Schemat erbjuder tre spår – utveckling, cybersäkerhet samt test och kvalitet, med mer än 20 föreläsningar inom områden som DevOps, Secure by Design, säkerhetskultur, Fuzz testing, Azure, Basic Auth, Git och mycket mer. Det är våra egna experter som delar med sig av sin kunskap och bland dem hittar vi författarna till den internationellt uppmärksammade boken Secure by Design samt några av Sveriges ledande experter inom sina områden. 

– Jag är intresserad av IT-säkerhet och hade precis läst en säkerhetskurs när jag gick på Studentkonferensen så jag valde föreläsningar relaterat till det. Det som gjorde störst intryck var en demo om saltning och säkrare förvaring av lösenord. Jag kommer ihåg mycket än idag och det var ändå flera år sen jag deltog, säger Johan. 

Efter två års pandemipaus är det alltså äntligen dags igen. Konferensen drar i gång 9:00 och avslutas med mingel och plockmat där många av våra traineer och konsulter deltar.

– Vi ser fram emot att träffa morgondagens stjärnor inom systemutveckling och cybersäkerhet, avslutar Tatiana.

Föregående
Föregående

Varmt välkomna Elicit till Omegapointfamiljen

Nästa
Nästa

Nytt ramavtal med Kammarkollegiet