Nytt ramavtal med Kammarkollegiet

Omegapoint ingår sedan hösten 2021 i ett konsortium som tecknat ramavtal med Kammarkollegiet för IT-konsultlösningar. Nu har konsortiebolaget tecknat ytterligare ett avtal med Kammarkollegiet. Ramavtalet omfattar IT-konsulttjänster inom området Säkerhet i IT och IT-projekt och håller i två år med möjlighet till förläning i ytterligare två år. Det maximala värdet är 400 miljoner SEK, fördelat på sex leverantörer.

Vi gläder oss åt att få teckna ännu ett viktigt ramavtal med Kammarkollegiet tillsammans konsortiebolaget. Det nya ramavtalet ger oss möjlighet att fortsätta bistå myndighetssektorn med spetskompetens inom IT- och informationssäkerhet, områden som blivit allt viktigare i den digitala världen. Ramavtalet ger Omegapoint en möjlighet att ta en aktiv roll i den pågående digitaliseringen av offentlig sektor och bidra till samhällsutvecklingen.

– Våra offentliga kunder står inför både viktiga och intressanta utmaningar. Vi glada och stolta över att få förtroendet att bidra till myndigheternas digitalisering. Deras IT-lösningar behöver utvecklas på ett säkert sätt som både tillvaratar digitaliseringens möjligheter och skyddar mot hot, säger Anders Lindberg, säljchef på Omegapoint.

Kammarkollegiet är Statens inköpscentral och upphandlar varor och tjänster åt andra statliga myndigheter. I den genomförda upphandlingen av IT-konsulttjänster, indelad i fem anbudsområden, tecknades hösten 2021 ramavtal inom det femte området IT-konsultlösningar. Konsortiebolaget har nu även tecknat ramavtal inom delområdet Säkerhet i IT och IT-projekt. I konsortiet ingår förutom Omegapoint, bland andra B3, IT-huset och Decerno.

Avtalsmodellen ger myndigheterna nya möjligheter att avropa konsultteam och åtaganden som innefattar både utvecklings- och säkerhetskonsulter.  

Våra kunder uppskattar att vi kan stötta med hela team och ta helhetsansvar för de förbättringar och förändringar som behöver göras, alltid med en kontrollerad förändringstakt och säkerhet i fokus. Ramavtalet ger oss nu möjlighet att få hjälpa nya kunder på deras digitaliseringsresa. Det ser vi fram emot, avslutar Anders. 

Läs mer om ramavtalet på konsortiets hemsida HÄR

Föregående
Föregående

Studentkonferensen – en dag för dig som älskar kod, utveckling och säkerhet

Nästa
Nästa

Omegapoint expanderar till Köpenhamn