Omegapoint expanderar till Köpenhamn

Nu är vi på plats i vårt nya kontor i stadsdelen Ørestad! Linus Lagerhjelm och Olivia Lennerö är ansvariga för Omegapoints etablering i Köpenhamn.

Genom att etablera oss i Köpenhamn stärker vi vårt erbjudande till svenska kunder som har verksamhet i Danmark. Dessutom har vi ett nära samarbete med Omegapoint i Malmö vilket gör att vi redan från start kan tillhandahålla hela Omegapoints expertis till den danska marknaden, säger Linus Lagerhjelm, ansvarig för Omegapoints etablering i Köpenhamn.

Valet av kontor föll på en del av Köpenhamn där hållbarhet går som en röd tråd genom hela stadsdelen. Här växer det nya co-working kontoret Woods fram.

– Vi tror på att sitta tillsammans med andra. Det ger värdefulla synergier. Dessutom var det viktigt för oss att hitta ett kontor där vi kan växa utan att behöva byta lokaler. Att vi valde just Woods har framför allt att göra med deras gröna filosofi. De har tänkt till hela vägen, från material till människors välmående, fortsätter Linus.  

Rekrytering av seniora experter

Målet är organisk tillväxt och siktet är till en början inställt på att utöka med seniora experter inom både säkerhet och utveckling. I Ørestad ligger även IT-universitet, ITU, Danmarks ledande universitet med fokus på IT-forskning och utbildning. 

Det är naturligtvis väldigt intressant för oss eftersom Omegapoints tillväxt till stor del sker via unga talanger. Målet på sikt är såklart att kunna erbjuda vårt attraktiva traineeprogram även i Köpenhamn, berättar Linus. 

Linus påbörjade själv sin karriär inom Omegapoint direkt efter studierna i Umeå.

Jag är civilingenjör och skrev mitt exjobb på Omegapoint 2018. Sedan dess har jag framför allt jobbat som utvecklare inom AWS mot kunder i bank- och finansbranschen. Det finns flera intressanta företag i den branschen i Danmark och det ska bli väldigt spännande att närma oss dem, avslutar Linus.

Etableringen i Köpenhamn är ett steg mot Omegapoints mål att vara norra Europas ledare inom cybersäkerhet och säker digitalisering.

Föregående
Föregående

Nytt ramavtal med Kammarkollegiet

Nästa
Nästa

DataTjej – för fem år sen var hon student i publiken. Nu återvänder Maryam som talare.