DataTjej – för fem år sen var hon student i publiken. Nu återvänder Maryam som talare.

Sedan 2015 är Omegapoint stolt sponsor av DataTjej, en av Sveriges största IT-konferenser för kvinnor och icke-binära som studerar IT/data på högskole- och universitetsnivå. I år är vi på plats med en monter och deltar i en paneldebatt. Dessutom föreläser vår frontendutvecklare Maryam Alizadeh. 

Att det just är Maryam som föreläser är extra roligt eftersom det var på DataTjej som hon fick upp ögonen för Omegapoint – och vi för henne. 

Det stämmer, jag studerade datateknik på Linnéuniversitet och deltog på DataTjej två gånger. Det var väldigt få tjejer i min klass, så det var roligt att se att det faktiskt finns fler av oss. Dessutom var det ett perfekt tillfälle att både få inspiration och kontakter inför ett kommande arbetsliv. Och för mig ledde det ju till jobb, säger Maryam Alizadeh, frontendutvecklare på Omegapoint. 

En praktisk föreläsning om att bygga en site

Då satt hon i publiken och i år är det alltså dags att inta scenen. Det blir en föreläsning om att bygga sin egen site. 

Jag vill förmedla att det är enkelt att publicera en site. Dessutom är det väldigt roligt att skapa något från grunden, berättar Maryam.

Det blir en praktisk timme med fokus på tre verktyg. 

Vi kommer labba med NextJs, GitHub och Netlify för att snabbt och enkelt ta sin kod från start till produktion. Det är tre verktyg som är bra att ha lite koll på när det är dags att börja söka jobb, fortsätter Maryam. 

Till vardags arbetar Maryam som frontendutvecklare och just nu är hon på ett uppdrag på Trafikförvaltningen. Hon började som trainee 2018 och är nu del av Omegapoints expertkonsultprogram, Academy Masters Program

Jag snubblade in i den här fantastiska digitala världen av en slump. Jag skulle vilja att fler unga, framför allt tjejer, introducerades till teknik tidigare än vad jag gjorde. Därför engagerar jag mig i DataTjej, säger Maryam.

Sabina Hauzenberger deltar i en paneldebatt

Under konferensen genomförs även ett antal paneldebatter där Omegapoints utvecklare Sabina Hauzenberger deltar i den som handlar om att välja sin framtida arbetsplats ”Var tusan ska jag jobba?”. Även Sabina har tidigare varit deltagare på DataTjej och påbörjade sin karriär som trainee på Omegapoint.

Vi ser fram emot att träffa dig som är nyfiken på livet som konsult på Omegapoint. Hoppas att vi ses på DataTjej 16-18 februari!

Läs mer om DataTjej konferensen här!

Maryam och Sabina har båda gått Omegapoints traineeprogram, Academy Professional Program. Om du är nyfiken på oss som arbetsgivare, läs gärna mer om oss och programmet här.

 

 

Föregående
Föregående

Omegapoint expanderar till Köpenhamn

Nästa
Nästa

Nu är de här – vårens vassa och snälla traineer!