Varmt välkomna Elicit till Omegapointfamiljen

Nu är det klart att Göteborgsföretaget Elicit blir en del av Omegapoint. Elicit är välkända för sin seniora utvecklarkompetens och djupa branschkunskap inom framför allt automotive, transport och logistik samt fastigheter.

— Jag är otroligt glad över att välkomna Elicit till Omegapointfamiljen. Vi kompletterar varandra riktigt bra, både vad gäller teknik och verksamhetskompetens. Med vår samlade kunskap inom systemutveckling, arkitektur och cybersäkerhet kan vi göra ännu större skillnad för våra kunder, säger Anna Storm, vd på Omegapoint i Göteborg.

Elicit är kända för senior utvecklarkompetens inom .NET och djup branschkunskap inom framför allt automotive, transport och logistik samt fastigheter. De levererar ofta helhetsåtaganden till sina kunder med ansvar för både bemanning och resultat.

— Vi är duktiga på att omsätta vår verksamhetskompetens till teknik som löser våra kunders utmaningar. Det är en anledning till att vi ofta får förtroende att leverera hela åtaganden, säger Pelle Andel, vd på Elicit.

Liknande kulturer och fokus på kompetensutveckling
Drygt 60 medarbetare arbetar på Elicit som har huvudkontor mitt i centrala Göteborg. Precis som Omegapoint är det delvis medarbetarägt och båda företagen har även liknande kulturer.

— Jag har själv tidigare jobbat på Elicit och vet vilka fantastiska människor som arbetar där. Precis som på Omegapoint finns en drivkraft att hela tiden bli bättre och investera tid och engagemang i kompetensutveckling och i vår kultur, fortsätter Anna Storm.

Elicit grundades 1999 och bland kunderna finns både lokala, nationella och globala företag. Ända sen starten har målsättningen varit att skapa samhällsnytta.

— Vi väljer kunder, projekt och inriktningar där vår kompetens kan göra nytta för en större grupp. Vi har varit starka på egen hand men tillsammans med Omegapoint kan vi göra ännu större skillnad hos våra kunder, framför allt kan vi nu även erbjuda dem spetskompetens inom arkitektur och cybersäkerhet, fortsätter Pelle.

Förvärvet av Elicit är det andra i närtid i Göteborg. För drygt två år sen blev Tripoint en del av Omegapoint.

— Vårt mål är att bli norra Europas ledande aktör inom cybersäkerhet och säker digitalisering. Strategiska förvärv, med stor hänsyn tagen till såväl kulturell som kompetensmässig match, är en del i att nå dit. Med Elicit blir vi starkare i västra Sverige och breddar dessutom vår kompetens i hela koncernen. Jag ser oerhört mycket fram emot att möta framtiden tillsammans, avslutar Johan Malmliden, vd för Omegapointkoncernen.

Föregående
Föregående

Arbetsmarknadsdag i Umeå med 100 år gammalt tema och 100% nytt innehåll

Nästa
Nästa

Studentkonferensen – en dag för dig som älskar kod, utveckling och säkerhet