Arbetsmarknadsdag i Umeå med 100 år gammalt tema och 100% nytt innehåll

Linus Lagerhjelm, som har ansvar för Omegapoints etablering i Danmark, studerade till civilingenjör med inriktning Interaktion och Design vid Umeå Universitet i sitt tidigare liv. I helgen anordnades en arbetsmarknadsdag för ID-studenter vilket fick Linus att återvända till sin före detta hemstad med uppgiften att inspirera morgondagens stjärnor.

Jag fick möjlighet att hålla en inspirationsföreläsning på temat säkerhet. Även om säkerhet inte står i fokus för utbildningen är det något som alla ID-studenter måste ha en grundläggande förståelse för, berättar Linus.

Cyberattacker, intrång, läckta personuppgifter och stillestånd är tyvärr en del av vår vardag idag. Men vad kan man göra för att undvika detta? Det var i fokus under Linus föreläsning.

Bra kod är en viktig pusselbit. Väldigt många som pluggar interaktion och design kommer att jobba med kod på ett eller annat sätt. Därför passade jag på att prata om två tekniker som de flesta kommer att stöta på förr eller senare och som kan tillämpas i all form av webbutveckling – content security policy och sub resource integrity, fortsätter Linus.

Dagen blev till kväll och Omegapoint fick äran att vara med även på den senare delen av tillställningen. Temat var det glada 20-talet och Linus, Emil och Mattias gick naturligtvis all in.

Mattias Sällström, Linus Lagerhjelm och Emil Westin från Omegapoint i Umeå.

Umeåkontoret växer snabbt

Omegapoint har haft en snabb tillväxt i Umeå och idag har 30 medarbetare sin hemvist på Renmarkstorget. Planen är att bli uppemot 40 innan året är slut och redan efter sommaren börjar fyra traineer.

Med den omställning som pågår i norra Sverige är det viktigt att vi får unga talanger att vilja stanna i Umeå. Vårt traineeprogram erbjuder en riktigt bra start på karriären, fortsätter Mattias.

Under åren har mer än hundra medarbetare startat sin karriär som just trainee på något av Omegapoints kontor runt om i Sverige.

En stor del av vår tillväxt kommer via traineeprogrammet. Därför är det viktigt att bygga relationer till framtida medarbetare redan under studietiden. I Umeå erbjuder vi möjlighet till exjobb, anordnar student-AW:s samt är aktiva på events som Uniaden och Karriärdagen, berättar Mattias.

Det var tack vare ett studentevent som Linus fick upp ögonen för Omegapoint.

Jag var lyckligt lottad och fick en biljett till Omegapoints studentkonferens, en heldag fylld med inspiration och djupdykningar inom områdena utveckling och säkerhet. Jag blev såld och sen blev det Omegapoint för mig, avslutar Linus.

Är du student och nyfiken på oss?
Läs mer om vårt traineeprogram:

Föregående
Föregående

Peter de Verdier ny CFO för Omegapoint-koncernen

Nästa
Nästa

Varmt välkomna Elicit till Omegapointfamiljen