Omegapoints traineeprogram rivstartar med Academy Week

Vi har precis välkomnat 40 nya traineer till Omegapoint. Deras anställning rivstartades med Academy Week, en minst sagt händelserik vecka på Djurönäset i Stockholms skärgård. Dagarna var fullproppade med föreläsningar, workshops, labbar och socialt häng. Nu väntar mer utbildning och casearbete hos kund. 

210909-Omegapoint_1.jpg

I år fyller vårt traineeprogram, Academy Professional Program (APP), tio år och i början av året välkomnade vi trainee nr 100. Nu gör vi vår största satsning hittills i programmets historia. Förutom att vi tar in rekordmånga traineer så startar vi också upp i Uppsala, Göteborg och Malmö. Academy Professional Program har tidigare erbjudits i Stockholm och Umeå.

Nytt är också att programmet startar med Academy Week, en vecka på Djurönäset i Stockholms skärgård. Under en vecka träffas alla traineer från hela landet och får en rivstart på karriären. 

- Schemat är minst sagt fullt och innehåller allt ifrån föreläsningar om molnsäkerhet till presentationsteknik, workshops i Scrum, labbar där robotar byggs och sociala aktiviteter. Det är en vecka där vi djupdyker i olika ämnen och lär känna varandra. Vi har lagt ner vår själ i att göra Academy Week till en oförglömlig start på karriären, berättar Dan Bergh Johnsson, senior utvecklare och ansvarig för Omegapoint Academy.

Efter Academy Week fortsätter traineeprogrammet med mer utbildning och casearbeten hos kund med handledning från en senior kollega. Totalt är APP på nio månader.

- Vårt mål är att ge våra traineer flera års kompetensutveckling på knappt ett år. Det är en intensiv, utmanande och väldigt intressant period de har framför sig och jag ser fram emot att följa dem på resan, avslutar Dan.   

Teamövning i solen på Djurönäset under Academy Week 2021.

Teamövning i solen på Djurönäset under Academy Week 2021.

Föregående
Föregående

E-handelns snabba tillväxt innebär spännande möjligheter för Omegapoint

Nästa
Nästa

Omegapoint keynote på IT-säkerhetseventet GTC-konferensen