Omegapoint keynote på IT-säkerhetseventet GTC-konferensen

Omegapoints seniora expert Olle Mulmo inledningstalar på årets stora IT-säkerhetsevent i Norden och delar med sig av viktiga lärdomar och erfarenheter från ett flertal kunder och deras migreringsresa mot molnet.  

GTC-konferensen är ett nytt IT-säkerhetsevent i Norden med fokus på aktuella frågor inom governance, technology och cloud. Bakom konferensen står tre välkända organisationer på den svenska IT-säkerhetsarenan; CSA Sweden Chapter, ISACA Sweden Chapter och SIG Security.

Omegapoints Olle Mulmo har äran att inleda årets GTC-konferens med sitt föredrag ”Migrera till molnet – en fråga om HUR?” 

iphone - 3694.jpeg

Jag delar med mig av insikter som vi har fått i olika uppdrag där våra kunder har migrerat till molnet. Det handlar om gemensamma problem och utmaningar som de ställs inför, vanliga fallgropar och lärdomar som kan vara värdefulla att ha när man går in i ett sånt här arbete, berättar Olle Mulmo, senior säkerhetsexpert på Omegapoint. 

Omegapoint arbetar i skärningspunkten mellan säker digitalisering och cybersäkerhet och har gedigen erfarenhet av att arbeta med kunder som har höga krav på informationssäkerhet och regelefterlevnad. 

Att migrera verksamheten till molnet innebär förändrade arbetssätt och nya sätt att hantera data. Förändringen måste ske med bibehållen kontroll och överblick samt rätt nivå av säkerhet. Här har vi på Omegapoint lång erfarenhet från att ha granskat, rådgivit och arbetat tillsammans med kunder inom bland annat hälso-, finans- och telecomsektorn, där säkerhetskraven är höga och regelverken rigorösa, fortsätter Olle.  

Frågan om säkerhet står idag högre på agendan än någonsin tidigare, till följd av en växande hotbild och striktare lagstiftning. Omegapoint välkomnar därför konferenser som ökar kunskapsutbytet mellan olika aktörer.

I media kan vi dagligen läsa om organisationer som utsatts för cyberattacker eller om stora företag som får miljardböter på grund av att de inte efterlevt GDPR eller annan lagstiftning. Det här är frågor som idag berör alla och vi är glada över att kunna dela med oss av vår kunskap och expertis till andra, avslutar Olle. 

 

Föregående
Föregående

Omegapoints traineeprogram rivstartar med Academy Week

Nästa
Nästa

På Omegapoint i Malmö har studenter utvecklat en teknisk lösning som garanterar visselblåsare anonymitet