Omegapoint utvecklar konsulter till experter med eget program

Omegapoints expertprogram Academy Master Program (AMP) går nu in på sitt andra år. Parallellt med att den första kullen är på väg i mål får ett nytt gäng konsulter möjligheten att under 18 månader fördjupa sig i ett ämne. Målet är snabb utveckling. 

AMP vänder sig till konsulter med ett par års erfarenhet och med en idé om ett område som han eller hon vill fördjupa sig inom. 

- Konsulterna väljer ämne själv och blandar självstudier med praktisk tillämpning, säger Sebastian Åkerman, rektor för AMP.

Programmet pågår i 18 månader och den första kullen är på väg i mål nu under våren. Själva examen sker genom att deltagarna får presentera vad de gjort, måluppfyllelse samt vad de lärt sig på resan. 

- AMP är ett bra exempel på att kompetensutveckling är vårt DNA på Omegapoint. Programmet är en språngbräda för snabb utveckling och vi ser det som ett steg mot en mer ledande roll på Omegapoint, fortsätter Sebastian.

En av konsulterna som blir klar under våren är Madelen Hermelin som valde att fördjupa sig i vilka verktyg, vilket ledarskap och vilken kompetens som krävs för att korta utvecklingsprocessen. 

- Det första året har jag lärt mig om områden som ledarskap, kollektiv intelligens, säkerhet och utveckling. Jag har fått många nya insikter, bland annat om teamets betydelse och hur ett väl fungerande team skapar fantastiska människor, säger Madelen Hermelin, deltagare på AMP och utvecklare på Omegapoint till vardags.

 Den nya kullen har precis startat upp med tre deltagare som valt ämnen inom mognadsbedömningar, frontendteknik och UX samt molnsäkerhet. Deltagarna arbetar självständigt men får en handledare som finns med som bollplank under hela programmet. 

- Vi är väldigt nöjda med första året. Men det ligger i vår natur på Omegapoint att alltid vilja bli bättre så vi provar en del nya grepp i årets program. Bland annat jobbar vi på att arbeta fram ännu bättre säljpitchar i år, avslutar Sebastian.

Stort grattis till de tre nya deltagarna. Och tack till våra vassa handledare!

  • Adam Johansson med handledare Olle Mulmo utforskar området mognadsbedömningar med målet att bli expert.

  • Maryam Alizadeh med Handledare Andrea Berglund utforskar teknikval och UX för Frontend med målet att bli Tech Lead.

  • Alexander Löfstrand med Handledare Mats Persson som utforskar molnsäkerhet med målet att bli Tech Lead.

Föregående
Föregående

Omegapoint lanserar nytt kvinnligt mentorprogram

Nästa
Nästa

Secure by Design – en av världens bästa böcker om säker utveckling