Omegapoint lanserar nytt kvinnligt mentorprogram

Vi på Omegapoint gillar att dela med oss av vår kunskap och våra erfarenheter. Vi vill dessutom få fler kvinnor att välja en karriär som konsult inom utveckling och cybersäkerhet. Därför lanserar vi nu ett helt nytt mentorprogram. 

Programmet riktar sig till kvinnor och icke-binära som läser sista året på ett kandidat- eller magisterprogram inom teknik, data eller säkerhet – och som är nyfikna på livet som konsult. 

- Männen dominerar fortfarande IT-branschen och det gäller även hos oss. Mentorprogrammet är en del i vår satsning för ökad mångfald på Omegapoint. Vi vill bidra till att fler kvinnor tar en aktiv roll i den pågående digitaliseringen. I det arbetet tror vi att förebilder är viktiga, säger Tatiana Decker, ansvarig för Talent Management och mentorprogrammet på Omegapoint Stockholm.

Mentorerna i programmet är kvinnliga säkerhetsexperter och utvecklare på Omegapoint som själva varit i adepternas kläder. En av dem är Åsa Kleve, systemutvecklare och konsultchef, som vill bidra till att fler kvinnor känner sig välkomna till branschen.

- Jag ser fram emot att få bidra med lärdomar och pepp. Jag hade gärna haft en mentor i slutet av min studietid. Då hade jag nog känt mig mindre ensam och vågat tro mer på mig själv. Det hade även varit otroligt värdefullt med kontakterna som ett mentorprogram ger. Nu får jag chansen att ge den starten till någon annan som är på väg ut i branschen, säger Åsa. 

Mentorprogrammet pågår under tio månader med start våren 2021. Adepter och mentorer träffas löpande, både enskilt och i grupp. Planen är att programmet ska växa och erbjudas två gånger per år. Under vårens program är mentorerna baserade i Stockholm och Umeå, men studenter från hela landet är välkomna att söka.

- Läser du sista året på din utbildning, är kvinna eller icke-binär och nyfiken på en karriär som konsult inom programmering eller cybersäkerhet så tveka inte – sök! Det här är en unik möjlighet att få inspireras och coachas av experter som arbetar i digitaliseringens framkant. Du kommer få värdefulla insikter och kontakter inför ditt framtida karriärval, avslutar Tatiana. 

Länk till ansökan hittar du här.

Omegapoint_mentorprogram.jpg
Föregående
Föregående

Lunchwebinar på temat AWS Well-Architected Framework 18 mars

Nästa
Nästa

Omegapoint utvecklar konsulter till experter med eget program