Omegapoint stärker sin marknadsposition inom cybersäkerhet genom förvärv av Innovate Security

Omegapoint stärker sin position inom cybersäkerhet genom ytterligare en strategisk investering. Nu förvärvas Innovate Security som är experter på informationssäkerhet och har utvecklat ett verktyg som säkrar krav- och regelefterlevnad. Förvärvet är ett led i Omegapoints målsättning att bli norra Europas ledande aktör inom cybersäkerhet och säker digitalisering.

Vi har lärt känna varandra på gemensamma uppdrag och förstod direkt att vi både kompletterar och förstärker varandras erbjudande inom informationssäkerhet. Innovate Security har utvecklat ett verktyg som möjliggör att systematiskt arbeta med sitt regelefterlevnadsarbete, något som kommer underlätta våra kunders säkerhetsarbete väsentligt. Innovate Security och Omegapoint har också samma värderingar och liknande kulturer där kompetensutveckling står i centrum, vi blir helt enkelt starkare tillsammans säger Anna-Clara Söderbaum, vd på Omegapoint i Stockholm.

Innovate Securitys erfarna konsulter systematiserar och effektiviserar arbete inom informationssäkerhet och regelefterlevnad genom det egenutvecklade verktyget Enterprise Security Modeller (ESM). Bland kunderna återfinns bland annat Svea ekonomi, IT-Total, Tink och Lexly.

Allt fler branscher får tuffare säkerhetskrav på sig. Dessutom har konsekvenserna av att inte följa dem blivit mycket större. Vårt verktyg hanterar och säkrar efterlevnad av regler och krav som finns på en verksamhet och dess informationstillgångar. Hos oss arbetar experter som på djupet förstår hur man måste arbeta för att kontinuerligt hantera information på ett säkert sätt, säger Tim Sönderskov, vd på Innovate Security.

Innovate Security hanterar säkerhetskrav från standarder som ISO27000 till lagkrav och bransch- och verksamhetsunika krav. Genom att först identifiera verksamhetens behov skapas sedan förutsättningarna för efterlevnad. Det görs genom att värdera information, identifiera risker, definiera åtgärder samt säkra kontroll, spårbarhet och uppföljning.

Arbetet med regelefterlevnad har blivit väldigt komplext. För att underlätta för våra kunder erbjuder vi en prenumerationstjänst där vi använder vårt eget verktyg ESM och där våra konsulter ser till att processen för regelefterlevnad följs och uppdateras i takt med att kraven förändras, fortsätter Tim Sönderskov.

Efterfrågan av både tekniska och affärsnära experter inom informationssäkerhet är stort. Det beror bland annat på att en stor del av värdet i en verksamhet ligger i de immateriella tillgångarna.

Innovate Security har en unik position med en av marknadens bästa verktyg för hantering av informationssäkerhetskrav. Detta i kombination med djup kompetens inom området gör att de både stärker och kompletterar vårt tjänsteerbjudande inom cybersäkerhet. Tillsammans får vi helt rätt förutsättningar för att nå vårt mål att bli norra Europas ledande aktör inom cybersäkerhet och säker digitalisering, avslutar Anna-Clara Söderbaum.

Läs hela artikeln på Computer Sweden.

Föregående
Föregående

Molnbolaget är Omegapoints Superföretag

Nästa
Nästa

I stället för att ge bort så tar tomten bort – 50 ton koldioxid