I stället för att ge bort så tar tomten bort – 50 ton koldioxid

Året har gått väldigt fort och vare sig vi är redo eller inte står julen för dörren. På Omegapoint har det varit ett händelserikt år med ny ägare, nya förvärv, vinst i en internationell hacker-tävling, spännande uppdrag och inte minst – många nya medarbetare på alla våra kontor.

Vi har även inlett ett mer omfattande hållbarhetsarbete och Nicklas Lindberg har utsetts som ansvarig för hållbarhetsfrågor och ESG-rapportering inom koncernen.

Under hösten har arbetet gått ut på att lyfta på stenar och hitta riktningen. Vi har tittat på allt från Code of Conduct till energiåtgång i byggnader. Men framför allt har vi lyssnat på vad våra ägare har för goda exempel och vad våra medarbetare har att säga – vilket är mycket, högljutt och alldeles fantastiskt, säger Nicklas.

Vårt hållbarhetsarbete har under många år fokuserat primärt på social hållbarhet. Med hjärta och hjärna har engagemanget riktats mot att fler barn ska få möjlighet att upptäcka det fantastiska med teknik. Nu är det dags att utvidga arbetet och även värna miljön i större utsträckning. 

Det var med den inställningen vi gick in, när vi började diskutera vem som skulle få vår julgåva i år. Och så hittade vi Removement, ett företag som arbetar med att ta ner koldioxid från atmosfären, berättar Nicklas.

Removement är en svensk impact startup som erbjuder en helhetslösning för att minska CO2 i luften. Det görs genom metoder som på ett effektivt sätt fångar upp koldioxid och lagrar den i marken eller i material.

Nu har vi kraftsamlat från kontoren och i stället för att kunderna får en julgåva så bidrar de till att fånga och lagra 50 ton koldioxid från atmosfären. De specifika metoder som valts är bio-olja, kolinlagring i jordbruket samt biokol.

Det är ingen hemlighet att världen radikalt måste minska sina utsläpp. Företag som Removement, som vågar ge sig på att utmana gamla sätt att tänka och agera, behövs. Därför fick de vår julgåva i år, avslutar Nicklas.

Är ni intresserade av att lära er mer om koldioxidnedtagning och Removement? Besök dem här: https://removement.org

Föregående
Föregående

Omegapoint stärker sin marknadsposition inom cybersäkerhet genom förvärv av Innovate Security

Nästa
Nästa

Säkerhetsexperter från Omegapoint intar scenen på NDC Oslo