Molnbolaget är Omegapoints Superföretag

Nu har Dun & Bradstreets årliga lista över Sveriges Superföretag släppts. I år har Omegapoints Molnbolaget tagit sig in på listan som ett av drygt 600 i Sverige. För att få utmärkelsen ställs höga krav på både tillväxt, stabilitet och långsiktighet. 

- Vi har haft en otrolig resa sen vi startade Molnbolaget för drygt fem år sen och vi är väldigt stolta över att vi utmärker oss som ett Superföretag, säger Daniel Lennartsson, vd på Molnbolaget.

Molnbolaget startade i Örebro 2016 och blev en del av Omegapoint 2021. Som namnet uttrycker så erbjuds specialistkompetens inom molntjänster och molnplattformar. Tjänsterna som tillhandahålls är rådgivning och utveckling för att ta sina kunder till molnet samt drift och support när de väl är där.

- Vi var tidigt ute med att specialisera oss på molntjänster och har kompetens inom Microsoft 365, Azure och AWS. Idag jobbar vi med kunder som Clas Ohlson, Hemfrid och Green Cargo för att nämna några, säger Patrik Lundin, försäljningschef på Molnbolaget.

Högt ställda krav för att bli ett Superföretag

Nu har Molnbolaget blivit utsett till ett Superföretag 2021. Det är Dun & Bradstreet som för sjuttonde året i rad tar fram listan (tidigare har listan givits ut av Bisnode som nu är en del av Dun & Bradstreet). 

För att hamna på listan krävs framgång över tid. De kriterier som finns på tillväxt, stabilitet och långsiktighet i affären måste uppfyllas i minst fyra år för att säkra en plats. Enligt Dun & Bradstreet är det endast 613 företag i Sverige som uppfyllde kriterierna i år vilket är en minskning från i fjol. 

För Molnbolaget är utmärkelsen ett kvitto på det som känns i väggarna. Att det finns ett stort behov av molnkompetens och att tävlingsinriktat lagarbete lönar sig.

- Behovet finns hos kunderna så det handlar om att locka till sig medarbetare med kompetens och en vilja att hela tiden utvecklas. Det går fort inom molnområdet och vi är konstant på jakt efter vassa och snälla talanger, säger Daniel.   

Molnbolaget adderar nya tjänster till Omegapoints erbjudande

Molnbolaget blev en del av Omegapoint i juni 2021 och integrationen pågår för fullt. De är redan en del av Academy, Omegapoints program för kompetensutveckling, och flera gemensamma kunddialoger har inletts.

- Omegapoint är väldigt starka på AWS och vi har stor kompetens inom Azure och Microsoft 365. Vi tillför även drift- och förvaltningstjänster som inte funnits tidigare inom Omegapoint, berättar Patrik.

Nya kontor i centrala Örebro

Just nu är kontoret fyllt av flyttkartonger. Flytten har precis gått till ett större kontor vid slottet i centrala Örebro som ska delas med systerföretaget Integrationsbolaget. Där finns utrymme för fortsatt tillväxt. Siktet är inställt på att växa från 20 till 30 medarbetare de närmaste två åren.

- Så fort vi kommer på plats ska diplomet upp på väggen. Det är en lagprestation att bli årets Superföretag där alla vi som jobbar på Molnbolaget har del i framgången, avslutar Daniel.

Nerikes Allehanda uppmärksammar Molnbolaget i en artikel. Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda här.

Föregående
Föregående

Nu är de här – vårens vassa och snälla traineer!

Nästa
Nästa

Omegapoint stärker sin marknadsposition inom cybersäkerhet genom förvärv av Innovate Security