Qurit blir Omegapoint Uppsala

Vårt Uppsalabaserade dotterbolag Qurit tar ännu ett viktigt steg på sin tillväxtresa. Nu blir de Omegapoint Uppsala, stärker sitt erbjudande inom säkerhet, rekryterar och satsar på ett nytt traineeprogram.

- Namnbytet signalerar att vi har tillgång till spetskompetens inom cybersäkerhet och säker digitalisering, en klockren förstärkning av vårt erbjudande i Uppsala inom IT för läkemedel, hälsa och sjukvården, säger Patrik Lannergård, vd på f.d. Qurit numera Omegapoint Uppsala.

Omegapoint är experter inom cybersäkerhet och säker digitalisering. Det innebär bland annat att vi säkerställer att samhällskritiska funktioner tar steget in i den digitala världen på bästa sätt.

- Digitalisering av hälso- och sjukvården går enormt snabbt nu på grund av pandemin. Då är det extra viktigt att säkerhet också prioriteras. Man behöver inte vara IT-expert för att se framför sig vad som annars kan hända, fortsätter Patrik.

Uppsala är en region där många aktörer inom läkemedel, hälsa och sjukvård har samlats. Det var en av anledningarna till att Qurit startade för 9 år sen i Uppsala med fokus på konsulttjänster inom IT i just dessa branscher.

- Det senaste året har vi arbetat med flera spännande uppdrag, några relaterade till Covid19. Till exempel har vi varit inne i uppdrag för att ta fram ett IT-system för kommande nationella vaccination. I ett annat uppdrag har vi anpassat ett kvalitetssystem för tidig upptäckt av cancer att även kunna hantera Covid-19, berättar Patrik.

Eftersom digitaliseringen pågår överallt ligger cybersäkerhet och säker digitalisering högt på agendan i många branscher. Därför satsar Omegapoint Uppsala på att i större utsträckning erbjuda sina tjänster även till andra branscher framöver. 

- Behovet av vår kompetens efterfrågas överallt just nu. Då underlättar det att ha förstärkning av spetskompetens på nära håll. Omegapoints huvudkontor är i Stockholm med en stark lokal förankring även i Göteborg, Malmö, Umeå och så här i Uppsala. Totalt är vi 400 konsulter, säger Patrik.

Omegapoint Uppsala planerar för flera nyrekryteringar framöver, både av konsulter med ett par års erfarenhet och nyutexaminerade direkt från Uppsala universitet. 

- Vi har ambitionen att redan år 2021 starta upp Omegapoints framgångsrika traineeprogram, Academy Professional Program, här i Uppsala i höst. Vi ser att vi kan erbjuda en kombination av utbildning i Stockholm med gänget där och praktik hos våra kunder här i regionen. En grym kombination för nyutexaminerade stjärnor som vill ha sin bas i fantastiska Uppsala, avslutar Patrik.

Vår satsning i Uppsala uppmärksammas även i Uppsala Nya Tidning. Prenumeranter kan läsa artikeln här.

Patrik Lannergård, vd för Omegapoint Uppsala

Patrik Lannergård, vd för Omegapoint Uppsala

Föregående
Föregående

Secure by Design – en av världens bästa böcker om säker utveckling

Nästa
Nästa

Vårt traineeprogram firar 10 år och 100 traineer