Omegapoint förvärvar Integrationsbolaget och Molnbolaget - stärker sin marknadsposition inom säker digitalisering

Omegapoint fortsätter att göra strategiska investeringar inom cybersäkerhet och säker digitalisering och förvärvar nu Integrationsbolaget Sverige AB och Molnbolaget Sverige AB med nischad expertis inom systemintegration, drift och förvaltning. Förvärvet innebär att Omegapoint stärker sin kompetens, utvecklar sitt erbjudande och utökar sin geografiska närvaro.

Förvärvet är det första sedan FSN Capital tog över som ny majoritetsägare i maj då också en offensiv tillväxtstrategi annonserades. Målet är att bli norra Europas ledande aktör inom cybersäkerhet och säker digitalisering, vilket innebär fortsatt fokus på tillväxt med etablering på nya marknader och utveckling av erbjudandet.

Integrationsbolaget passar perfekt in i Omegapoints transformation där vi nu går från att sälja expertkonsulter till att ta ansvar för hela åtaganden. Med Molnbolaget växer vi dessutom vårt erbjudande till att även inkludera drift och förvaltning i molnet. Vi har under åren samarbetat i olika kundprojekt och jag har stor respekt för båda företagen, säger Johan Malmliden, vd på Omegapoint Group AB.

 Integrationsbolaget och Molnbolaget är två växande företag med totalt 60 medarbetare och till viss del gemensamt ägande. Båda företagen har huvudkontor i Örebro och även kontor i Stockholm. Bland kunderna återfinns bland annat Fortum, Clas Ohlson och Epiroc.

Integrationsbolaget har expertkompetens inom systemintegration på ledande teknologier i molnet och on-premises.  

Vi ser fantastiska synergier. Omegapoint är kända för sin kompetensutveckling, som sträcker sig från traineeprogram till kompetensdagar och tekniska djupdykningar. Med tillgång till ett vasst kompetensutvecklingsprogram får vi förutsättningar att växa minst lika mycket som marknaden, säger Rikard Dahl, vd på Integrationsbolaget AB.

Molnbolaget är en oberoende part för tjänster och plattformar i molnet. De hjälper sina kunder att välja teknisk lösning, bygga molnmiljön och ta hand om förvaltningen. Det sistnämnda blir en breddning av Omegapoints erbjudande.

Omegapoint är väldigt starka på AWS och vi har stor kompetens inom Azure och Microsoft 365. Tillsammans blir vi starkare hela vägen. Det är naturligtvis extra roligt att vi också tillför drift- och förvaltningstjänster som är ett nytt område för Omegapoint, säger Daniel Lennartsson, vd på Molnbolaget AB.

Integrationsbolaget och Molnbolaget blir helägda dotterbolag till Omegapoint Group AB och både Rikard Dahl och Daniel Lennartsson tar plats i koncernledningen.

Det här är ett förvärv där vi kan göra gemensam nytta för våra kunder från dag ett. Jag ser oerhört mycket fram emot att välkomna alla nya medarbetare till Omegapointfamiljen, avslutar Johan Malmliden.

Läs hela artikeln på IDG.se

Läs hela artikeln på IDG.se

Föregående
Föregående

Omegapoint hjälper Läkemedelsverket till förbättrad rapportering av misstänkta biverkningar

Nästa
Nästa

Alla verksamheter behöver en informationssäkerhetschef