Ny styrelse ska accelerera Omegapoints tillväxt

Omegapoint har en offensiv tillväxtstrategi med målet att bli norra Europas ledande aktör inom cybersäkerhet och säker digitalisering. Nu har en ny styrelse, med stor erfarenhet av att skala upp och internationalisera bolag, tillsatts. Styrelseproffset Eva Elmstedt har utsetts till ny styrelseordförande.

Omegapoint har ett starkt erbjudande på en marknad som växer. De har även en stark kultur med stort fokus på kompetens- och karriärutveckling. Min och styrelsens roll blir att skapa förutsättningar för att skala det fantastiska jobb som görs, säger Eva Elmstedt, styrelseordförande för Omegapoint Group.

Styrelseproffs med bakgrund inom IT och telekom

Eva Elmstedt är idag styrelseordförande i Semcon, Telia Carrier och Proact IT Group samt styrelseledamot i AddLife, Arjo, Elanders och Smart Eye. Bakom sig har hon också ledande befattningar inom näringslivet på företag som IBM, Nokia och Ericsson.

Det här uppdraget är väldigt spännande. Omegapoint behövs! De skapar trygghet i den digitala världen som alla är beroende av idag, men som för många är svår att hänga med i. Digitaliseringen skapar enorma möjligheter men bara om den görs på ett säkert sätt. Cyberhoten blir fler och påverkar idag alla människor och verksamheter, fortsätter Eva Elmstedt.

I maj 2021 fick Omegapoint en ny majoritetsägare i FSN Capital, en av norra Europas ledande riskkapitalfirmor med investeringar i tillväxtbolag som Nordlo, Kjell & Company och Fellowmind. FSN Capital var även majoritetsägare i det danska IT-företaget Netcompany under deras framgångsrika internationalisering.

Jag har stor respekt för FSN Capitals strukturerade sätt att arbeta med sina bolag och jag kände direkt att det kommer att bli ett ömsesidigt utbyte och lärande, fortsätter Eva Elmstedt. 

Internationalisering på agendan

Den nya styrelsens uppdrag är att accelerera tillväxten mot målet att bli norra Europas ledande aktör inom cybersäkerhet och säker digitalisering. Med Eva Elmstedt i spetsen har styrelsen en mix av kompetens från både IT-branschen och strategiskt viktiga områden som krävs för Omegapoints fortsatta tillväxt, till exempel internationalisering och förvärv, marknadsföring samt hållbarhetsarbete.    

Eva Elmstedt har framgångsrikt hjälpt flera bolag till internationalisering. Hon har stor erfarenhet av att bygga både den organisation och de processer som krävs för att skala verksamheter. Hennes kompetens och driv blir en viktig tillgång för Omegapoint på deras tillväxtresa, säger Patrice Jabet, partner på FSN Capital Partners. 

I den nya styrelsen ingår även den danska näringslivstoppen Carsten Gomard, som grundat samt varit vd och styrelseordförande i det danska börsnoterade företaget Netcompany. Som ledamöter och representanter från Omegapoints majoritetsägare FSN Capital har 

Patrice Jabet och Adeline Jennische utsetts. Filip Gahnström får förnyat förtroende som representant för minoritetsaktieägarna och Mike Joseph från FSN Capital Partners är styrelsens suppleant.

Arbetet är i full gång och vi i styrelsen ser fram emot en händelserik närtid och framtid med både flera förvärv och rekrytering av nya medarbetare, avslutar Eva Elmstedt.

Föregående
Föregående

Säkerhetsexperter från Omegapoint intar scenen på NDC Oslo

Nästa
Nästa

Omegapoint premiumpartner till Säkerhetsgalan 2021