Anna Storm ny vd på Omegapoint Göteborg

Anna Storm tillträder som ny vd på Omegapoint Göteborg med start den 18 augusti. Hon kommer närmast från rollen som vd på Volvo Cars Retail Solutions AB och har gedigen erfarenhet av att bygga framgångsrika konsultbolag. Anna tar över efter Henrik Back som lämnar över rodret efter 40 år i IT-branschen. 

Anna har arbetat inom såväl storbolag som start-ups, drivit eget företag internationellt och haft en avgörande roll i konsultbolaget Elicits framgångsresa. Under hennes ledning utsågs Elicit åtskilliga gånger till Sveriges bästa arbetsgivare, dubblerade sin storlek och kundnöjdheten låg på topp. Nu ser hon fram emot att ta få vara en del av Omegapoints offensiva tillväxtresa. 

VD-byte 2.jpg

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka i konsultbranschen och bli en del av Omegapoint. Jag är imponerad av Omegapoints tekniska kompetens och av företagets etiska kompass samt vilja att ständigt utvecklas. Här finns ett fokus på att göra skillnad, både för kunderna, samhället och oss själva. Det linjerar helt med vad jag gillar, säger Anna. 

Omegapoint har siktet inställt på att bli norra Europas ledare aktör inom cybersäkerhet och säker digitalisering. Det är en målsättning som inspirerar Anna. 

Jag ser verkligen fram emot att ta över efter Henrik och driva på vårt tillväxtarbete med fokus på utveckling av erbjudandet och verksamheten. Omegapoints starka kompetenskultur, som bygger på att alltid bli bättre och dela med sig av kunskap, skapar goda förutsättningar för att lyckas, fortsätter Anna. 

Anna tar över efter Henrik Back som väljer att lämna yrkeslivet efter en lång och framgångsrik karriär. Henrik finns tillgänglig året ut för att stötta och avlasta Anna vid behov.

– Jag kom in som interims-vd på Omegapoint Göteborg i oktober 2014 och har sedan dess stått vid rodret. Det har varit en fantastiskt rolig resa! Efter 40 år i IT-branschen känns det härligt att få börja en ny fas i livet och lämna över stafettpinnen till Anna. Hon har en bakgrund och personlighet som passar Omegapoint som hand i handske, säger Henrik.

Henrik har haft en viktig roll för den positiva utvecklingen av Omegapoint i Göteborg under sina sju år som vd. 

– Jag vill rikta ett stort tack till Henrik för hans uppskattade ledarskap och betydelsefulla arbete genom åren. Samtidigt vill jag välkomna Anna till Omegapoint och är oerhört glad att få in ytterligare en talangfull och erfaren kvinna i vår ledning. Jag ser fram emot resan vi har framför oss, avslutar Johan Malmliden, vd på Omegapoint. 

 

Föregående
Föregående

Omegapoint tecknar ramavtal med Kammarkollegiet

Nästa
Nästa

Omegapoint hjälper Läkemedelsverket till förbättrad rapportering av misstänkta biverkningar