Omegapoints tillväxtresa fortsätter med FSN Capital som ny majoritetsägare

Nu är det klart att Omegapoint får en ny majoritetsägare. Det är FSN Capital, en av norra Europas ledande riskkapitalfirmor, som investerar i oss. Vårt gemensamma sikte är inställt på internationell expansion. 

Omegapoint har offensiva tillväxtmål. Vi har de senaste åren både växt genom rekryteringar och genom förvärv som Qurit, Tripoint och Secana. Den strategin ligger till grund även för vår framtida tillväxt. 

Malmliden_Jabet.jpg

Johan Malmliden, vd för Omegapoint Group AB och Patrice Jabet, Partner på FSN Capital Partners har siktet inställt på internationell expansion.

- Med FSN Capital som ägare får vi goda förutsättningar att ta nästa steg på vår resa. De har erfarenhet av vår bransch och av att driva geografisk tillväxt tillsammans med sina bolag. Kanske viktigast av allt, precis som Priveq har de en stark etisk kompass, säger Johan Malmliden, vd för Omegapoint Group AB.

Marknaden för cybersäkerhet och säker digitalisering växer kraftigt. Det är en orsak till att FSN Capital investerar i Omegapoint. Men minst lika viktigt är kulturen och viljan att hela tiden bli bättre.

- Jag har imponerats av all kompetens som finns hos medarbetarna på Omegapoint och sättet de jobbar med att säkra utveckling för sig själva, sina kunder och även för samhället. Samhällsutvecklingen blir ju allt mer digital och där fyller Omegapoint en viktig funktion, säger Patrice Jabet, Partner på FSN Capital Partners.

FSN Capital är en av norra Europas ledande riskkapitalfirmor med investeringar i tillväxtbolag som Netcompany, Nordlo, Kjell & Company och Fellowmind. I samband med att FSN Capital blir majoritetsägare i Omegapoint säljer Priveq sin andel i bolaget. 

- Priveq har stöttat och utmanat oss under flera viktiga år. Det är vi väldigt tacksamma för. Nu ser vi fram emot nästa spännande och internationella steg tillsammans med FSN Capital, avslutar Johan.

Omegapoint har alltid varit till viss del medarbetarägt och så kommer det vara även framöver. 

- Att göra karriär hos oss innebär också möjlighet till delägarskap. Det har alltid varit viktigt för oss att driva Omegapoint tillsammans som ett team, avslutar Johan.

Omegapoint DI.jpg

Nyheten uppmärksammas den 12/5 i i Dagens industri och även på di.se. Läs gärna mer där!

 

Föregående
Föregående

Träningspass i maj ger pengar till Barndiabetesfonden

Nästa
Nästa

Möt Caroline Forssblad, ansvarig för affärsområdet cybersäkerhet