Frukostseminarium: Lessons Learned from Applying 3 R’s of Enterprise Security in AWS

Events 2018-09-03

De 3 R:en: Rotate, Repave and Repair of Enterprise Security är ett koncept som tas upp i boken Secure by Design. Designmönstret är förhållandevis enkelt, men ändå otroligt effektivt då det signifikant minskar attackfönstret i ett system. Vi har under ett drygt år arbetat med att designa och implementera en servicebaserad plattform i AWS. Som en del i detta har vi valt att applicera Secure by Design och 3 R’s. I detta föredrag berättar vi vad om våra erfarenheter: vi lärt oss, vad som gått bra och vad som inte gått lika bra som tänkt.

Målgruppen är alla som är intresserade av säkerhet och design, t.ex. arkitekter, utvecklare och projektledare.

Föreläsningen är på svenska.

Daniel Deogun är författare, talare och passionerad utvecklare som började programmera Java runt 1997. Daniels erfarenhet sträcker sig från pacemakersystem till webbapplikationer vidare till microservices i molnet. Han är en van talare som ofta dyker upp på internationella konferenser som t ex DDD Europe, Devoxx och Jfokus. På Omegapoint har Daniel rollen som konsult och VP för Omegapoint Academy.

Jakob Kylberg har de senaste tio åren ägnat sig åt systemutveckling och arkitektur inom områden som t.ex. media och bank. Med ett intresse för DevOps och att bygga skalbara och tåliga system ger det en naturlig ingång till 3R.

Tid och plats

Datum fredag 14 september
Tid 8.00-9.00 (frukostbuffé serveras från 7.30)
Plats Omegapoint, Regeringsgatan 56, 111 57 Stockholm
Pris Kostnadsfritt

Anmälan sker här.