Frukostseminarium: Lättfotad ananas – eller varför du bör undvika oskyddade WiFi-nätverk

Events 2017-10-23

Idag förväntar vi oss att vara ständigt uppkopplade. WiFi är inte längre lyx utan något vi tar för givet. Dessvärre är säkerheten i WiFi inget vi kan ta för givet och många nät är bristfälligt skyddade – eller inte alls.

Anders Nilsson och Samir Dzaferagic beskriver och demonstrerar praktiskt (o)säkerhetsaspekterna och riskerna med oskyddade trådlösa nätverk. De berättar även om vilka skyddsåtgärder du bör tänka på om du trots allt inte kan hålla dig borta från oskyddade trådlösa nätverk.

Samir Dzaferagic har 10 års erfarenhet av informationssäkerhet och har jobbat med kunder inom retail, bank och finans samt offentlig sektor. Vid sidan av detta har Samir intresse för social engineering – ett område som är viktigt att ta med sett till helheten med människor, processer och teknik som måste fungera i harmoni för att informationssäkerheten ska fungera.

Anders Nilsson är en pragmatisk tekniknörd med en passion för IT- och informationssäkerhet. Till skillnad från verksamheten älskar han incidenter eftersom det är ett problem som måste undersökas och lösas. Han värdesätter rätt nivå av säkerhet framför ineffektivt hög säkerhet!

Tid och plats

Datum fredag 3 november
Tid 8.00-9.00 (frukostbuffé serveras från 7.30)
Plats Omegapoint, Regeringsgatan 56, 111 57 Stockholm
Pris Kostnadsfritt

Anmäl dig här.

Om du inte kan komma men vill försäkra dig om att du får framtida inbjudningar i din inkorg kan du anmäla dig till vår mailinglista.