Frukostseminarium: Att lära datorer se

Events 2018-01-23

Hur går det egentligen till när en dator kombinerar en bilds minsta beståndsdelar, pixlarna, till en slutsats om sammanhang och kontext för att identifiera till exempel föremål eller personer?

I detta seminarium får du en helhetsbild av bildbehandling.  Vi introducerar metoder för djupinlärning med neuron- och faltningsnätverk, för att sedan göra ett praktiskt exempel där vi klassificerar 1000 olika maträtter. Till vår hjälp har vi en modell i Keras, som är ett djupinlärningsramverk för Python.

Målgruppen är alla som är intresserad av maskininlärning, djupinlärning och dataanalys – från introduktion till tillämpning. Inga förkunskaper krävs.

Om talarna

Joel Harsten, är säkerhetskonsult på Omegapoint och har en bakgrund inom säkerhetsarbete, systemteknik och robotik från KTH. Joels intressen innefattar säkerhetsarkitektur och maskininlärning.

Gustav Sandström, civ.ing. teknisk fysik, är utvecklare och konsult på Omegapoint och arbetar för närvarande inom banksektorn. Gustavs intressen innefattar bildbehandling, big data och maskininlärning.

Tid och plats

Datum fredag 9 februari
Tid 8.00-9.00 (frukostbuffé serveras från 7.30)
Plats Omegapoint, Regeringsgatan 56, 111 57 Stockholm
Pris Kostnadsfritt

Anmäl dig här.

Om du inte kan komma men vill försäkra dig om att du får framtida inbjudningar i din inkorg kan du anmäla dig till vår mailinglista.