Våra tjänster inom säkerhet

Vi är oberoende konsulter inom Informationssäkerhet, IT-säkerhet och säkerhet i utveckling .

Säkerhet är en del av vårt DNA

Sedan starten av Omegapoint 2002 har vi haft som mål att alltid bidra med stor expertis och kunskap inom all form av säkerhet i utveckling av nya system och tjänster. Det kommer fortsättningsvis också att vara en viktig del av vår verksamhet.

Men vi vill samtidigt utveckla vårt erbjudande med att satsa på säkerhet inom områden som vi ser utvecklas snabbt drivet av samhällets och marknadens höga krav på snabb och säker digitalisering och anpassning till ny lagstiftning. Omegapoint drivs av att det ska vara lätt för kunder att använda sig av oss och vi kännetecknas av kort säljprocess, kompetenta och lösningsorienterade konsulter, stort engagemang och långsiktiga kundrelationer.

Vi kan hjälpa och stödja ert arbete inom säkerhet i allt från att stödja er ledning till att stödja er utvecklings- och driftorganisation.

Hör av dig, så berättar vi mer!

Stefan Kvarnerås, Säkerhetschef
stefan.kvarneras@omegapoint.se
Telefon: 08 545 106 90

Informationssäkerhet (information security)

Som ansvarig för att se till att verksamhetens information finns tillgänglig för de som har rätt att behandla den och är korrekt behöver du metoder och kapacitet för det. Omegapoint har djup kunskap och erfarenhet att leda eller stötta dig, på det sätt du behöver.

Från inventering och klassning av den betydelsefulla informationen inom din verksamhet utgår behovet av skyddsåtgärder. Lagstiftning och externa krav; GDPR, Säkerhetsskyddslagen, NIS-direktivet och PCI-DSS kräver att informationssäkerheten hålls på en vis nivå. Ramverk som ISO 27000, NIST Cyber Security Framework eller CIS Critical Security Controls ger bra stöd för säkerhetskravställning. Både för den interna verksamheten och för leverantörer.

Erfarenhet av arbete med lagstiftning och ramverk är viktigt för att kunna skapa en tillräcklig nivå av säkerhet, som samtidigt är kostnadseffektiv. Om du letar efter den rätta säkerhetsnivån kan Omegapoints informationssäkerhetskonsulter hjälpa dig!

Kontakt
Magnus Andersson
magnus.andersson@omegapoint.se
Telefon: 08 545 106 90

Prevention is Ideal but Detection is a Must – Hunting, detecting and controlling the damage of an attack is critical in reducing risk…

– Dr. Eric Cole, SANS Faculty Fellow

IT-säkerhet (Security Operations)

Som köpare är du förståeligt förvirrad av mängden leverantörer och erbjudanden för att säkra dina arbetsprocesser i molnet. Vi hjälper dig att ta ett riskbaserat tillvägagångssätt för att säkra dina data och applikationer i molnet.

Inom Security Operations fokuserar vi främst inom att leverera en säker arkitektur, oavsett om den ligger i molnet eller i er egen datorhall. Från er strategi genom implementering erbjuder våra experter säkerhetskompetens och utökar din befintliga kapacitet för att fylla avgörande luckor och ge verklig, hotdriven inblick in i säkerhetsverksamheten.

Dagens intrång sker snabbt och i majoritet med hjälp av konton med hög behörighet. Genom unik erfarenhet av Privileged Access Security, PKI och säkerhetsarkitektur kan våra experter hjälpa er att minimera hoten och riskerna genom att implementera skydd för dessa konton. Oavsett var de finns.

Kontakt

Marcus Söderberg
marcus.soderberg@omegapoint.se
Telefon: 08 545 106 90

Säkerhet i utveckling samt vid användning (DevSecOps)

Vi är bra på Security Development Lifecycle (SDL)! Med den kunskapen vill vi hjälpa er att utbilda era egna Security Champions. Security champions kommer bidra till att era utvecklingsteam bygger säkra applikationer, oavsett om det är i molnet eller on prem, från ett tidigt stadie så att ni slipper hantera säkerhetsproblem som dyker upp senare.

Vilka kodgranskningsverktyg ska användas, behöver man scanna efter lösenord i koden, hur får man en bra CI/CD pipeline osv är andra aspekter som konsulter från vårt DevSecOps team är väldigt kunniga inom. Allt det som vi är bra på delar vi gärna med er för att ni ska kunna känna förtroende för era system.

Kontakt

Samir Dzaferagic
samir.dzaferagic@omegapoint.se
Telefon: 08 545 106 90

Vill du prata med någon på Omegapoint?

Kontakta oss