Case – WirelessCar

WirelessCar ägs av Volvo Group och är en del av Volvo IT. Med över 15 års erfarenhet har företaget idag operativa tjänster i mer än 50 länder i Brasilien, Kina, Indien, Japan, Sverige och USA. WirelessCar är en av världens ledande leverantörer av telematiktjänster.

Utmaning

Det är en stor utmaning att hitta rätt kompetens inom denna specialiserade bransch och WirelessCar behöver ständigt professionella konsulter i sina olika projekt. Utmaningen med säkerhet i telematiktjänster är att alla aktörer – fordonstillverkare, hårdvarutillverkare, kommunikationsoperatör, plattformsutvecklare och mobilapplikationsutvecklare – måste samarbeta i en gemensam ansats för att säkra alla länkar i tjänstekedjan mot slutkund.

Lösning

Omegapoint erbjuder sedan lång tid tillbaka konsulttjänster till WirelessCar gällande utveckling inom utveckling, kravhantering, test och säkerhet.

“Utmaningen med säkerhet i telematiktjänster är att alla aktörer måste samarbeta i en gemensam ansats för att säkra alla länkar i tjänstekedjan mot slutkund.”

Resultat

I OmegaPoint har i WirelessCar fått en långsiktig partner för att säkra sina telematiktjänster för nyttofordon till slutkunder över hela världen.

Vill du prata med någon på Omegapoint?

Kontakta oss