Träningspass i maj ger pengar till Barndiabetesfonden

Under maj månad prioriterar vi hälsa lite extra på Omegapoint. Vi erbjuder en rad träningspass som gör det enkelt och roligt att röra på sig. Dessutom skänker vi ett bidrag till Barndiabetesfonden varje gång någon av oss deltar på ett pass. 

 Omegapoint har en egen idrottsförening som arrangerar alltifrån innebandy till att springa lopp ihop. I maj arrangeras även yoga, promenader och cirkelpass. En av dem som håller i passen är utvecklaren Christian Gauffin. Han är också den som startade insamlingen till Barndiabetesfonden.

C Gauffin.png

“För ett par år sen visste jag i princip ingenting om typ 1-diabetes. Men sen jag fick en bonusfamilj, där en av flickorna har sjukdomen, så har det blivit en del av mitt liv. Jag tog tillfället i akt och bad om privata gåvor i samband med mina cirkelpass.

Ledningen på Omegapoint gillade idén och bestämde sig för att utveckla den. Nu skänker Omegapoint ett bidrag per deltagare på alla pass som erbjuds i maj månad, berättar Christian Gauffin, senior utvecklare och cirkelträningsledare på Omegapoint.”

Typ 1-diabetes drabbar 900 barn och minst lika många vuxna varje år i Sverige. Det är en svår och obotlig sjukdom som kan drabba vem som helst, när som helst under livets gång. Det är fortfarande inte fastställt vad orsaken till sjukdomen är. Det gör att mer forskning behövs.  

“Det är en sjukdom som kräver extremt mycket av både barn och föräldrar. Det handlar om konstant övervakning av blodsockernivåer samt otaliga insulininjektioner dygnet runt. Dessutom en konstant oro för allt som kan gå fel, säger Christian.”

Barndiabetesfonden arbetar brett för att sprida kunskap, möta orättvisor, samla in pengar till forskning och inte minst stötta de drabbade i frågor som gör deras liv så enkelt och rättvist som möjligt.

Om typ 1 diabetes.png

“Vi är otroligt glada över denna typ av initiativ som kommer från privatpersoner och företag! Vi behöver all hjälp vi kan få att öka kunskapen om typ 1-diabetes som drabbar så många barn och unga. Det är en livshotande och obotlig sjukdom som vänder den drabbades och de anhörigas liv upp och ner när den slår till.  Kan vi öka kunskapen så kommer vi också att kunna öka stödet till forskningen och på sikt en framtid utan typ 1-diabetes, säger Åsa Soelberg, Generalsekreterare Barndiabetesfonden.”

Trots sjukdomens allvar och omfattning råder stor okunskap om typ 1-diabetes. Det finns många sätt att hjälpa de som lever med typ 1-diabetes, men det enda som på sikt kan komma att lösa gåtan är mer forskning.

Ett sätt att bidra till forskningen är att swisha en gåva på valfritt belopp till 900 05 97 med meddelandet ”Forskning”. Ett annat sätt är att göra som Christian och inspirera hela företaget att hänga på!

Föregående
Föregående

Alla verksamheter behöver en informationssäkerhetschef

Nästa
Nästa

Omegapoints tillväxtresa fortsätter med FSN Capital som ny majoritetsägare