Omegapoint ökar utvecklingstakten och går samman med norska ITverket

ITverkets VD Tom Henrik Rogstad och Johan Malmliden, Koncernchef Omegapoint.

Digitaliseringen av den nordiska marknaden fortsätter i en tilltagande utvecklingstakt. Det innebär att behovet av att bygga robusta, skalbara och säkra lösningar som kan detektera och stå emot attacker och intrång är stort. Samtidigt är bristen på kompetens akut. För att driva förändring går nu det svenska cybersäkerhetsföretaget Omegapoint och det norska IT-konsultbolaget ITverket samman.

IT-konsulter har en allt större roll i utvecklingen av digitala lösningar för privat och offentlig sektor. Men det saknas tusentals IT-ingenjörer och marknadens efterfrågan inom cybersäkerhet och cybersäker digitalisering är just nu större än leveranskapaciteten. För att möta den nordiska utmaningen krävs ett gränsöverskridande samarbete. 

Omegapoint, som är ett av Sveriges ledande cybersäkerhetsföretag inom säkra och avancerade IT-lösningar, ser en stadigt ökad efterfrågan på bolagets tjänster från kunder på en bredare marknad. När Omegapoint nu går samman med ITverket förstärks företagets kompetens inom systemintegration och utveckling, vilket innebär större kapacitet att hjälpa kunder i hela Norden. Genom att kombinera expertis och erfarenhet kommer Omegapoint tillsammans med ITverket att etablera cybersäkerhet och cybersäker digitalisering på den norska marknaden.

Omegapoints koncernchef Johan Malmliden berättar:
Vårt mål är att bli norra Europas ledande aktör inom cybersäkerhet och cybersäker digitalisering. Strategiska förvärv, med stor hänsyn tagen till såväl kulturell som kompetensmässig match, är en del i att nå dit. ITverket är ett ledande expertföretag inom avancerad systemutveckling i Norge som vi har följt under några år och har stor respekt för. Sammangåendet innebär att vi tillsammans blir starkare i hela Norden. Jag är mycket glad och stolt över att kunna välkomna ITverkets medarbetare och ledning till Omegapoint-familjen.

En rapport från 2020 av IT och Telekomföretagen uppskattade att det saknades cirka 70 000 säkerhetsspecialister enbart i Sverige. Bristen bekräftades året därefter i Cybersäkerhetsutredningens slutbetänkande. För att möta behovet av kvalificerad kompetens inom cybersäkerhet och säker systemutveckling utbildar Omegapoint närmare 100 specialister varje år i bolagets interna akademi som bland annat inkluderar traineeprogram och årliga kompetenskonferenser – Omegapoint Academy. Sammangåendet innebär att ITverket blir en direkt del av Omegapoint Academy. Tillsammans kommer bolagen att skala upp akademin och erbjuda mer och bättre kompetensutveckling. 

ITverkets VD Tom Henrik Rogstad berättar: 
Vi på ITverket är väldigt glada över att bli en del av Omegapoint-koncernen. Över tid har vi byggt upp ett gediget konsultbolag med en stark kultur där våra anställda och kunder är i fokus. Vi har nu möjlighet att fortsätta detta arbete samtidigt som vi stärker vår kompetens inom säkerhet och säker digitalisering. Tillsammans kan vi erbjuda heltäckande lösningar inom IT- och cybersäkerhet, förse marknaden med större leveranskapacitet och bidra med mer expertis till Omegapoint Academy. Våra bolag kompletterar varandra bra och vi ser fram emot att bli norra Europas ledande aktör inom cybersäkerhet och säker digitalisering.

Föregående
Föregående

Ett krafttag mot kompetenshotet – Omegapoint tillsätter HR-direktör

Nästa
Nästa

Omegapoint och Basalt går samman för att möta den ökande hotbilden