Kompetensdag idag med antipenningtvätt och hackathon på schemat

Vi vill alltid bli bättre och lägger mycket tid och engagemang på kompetensutveckling. Varje månad anordnas kompetensdagar där vi tar paus från våra uppdrag och träffas för att både bredda och fördjupa vår kompetens. Idag är det dags igen!

- Det ska först och främst vara en rolig dag vilket för oss innebär att koda, labba, lösa svåra problem och ta del av trender tillsammans, säger Victoria Catalan som anordnar kompetensdagen.

 Dagen innehåller lite av varje inom ramen för tre spår – säkerhet, metoder och processer samt utveckling. På schemat den här gången finns till exempel en labb kring hackathonet Midnight Sun Capture the flag där ett gäng från Omegapoint deltagit.

- Våra labb ser olika ut beroende vem som leder dem. Vi tror på fria tyglar! Det kan vara en föreläsning men är oftast en aktivitet vi gör ihop, till exempel att gemensamt försöka lösa ett avancerat tekniskt problem, fortsätter Victoria

De flesta talarna är Omegapoints egna experter men det händer att även externa experter bjuds in. 

- Den här gången har vi till exempel förmånen att lyssna till Karl-Johan Karlsson som har varit ordförande i den Nordiska delen av ACAMS *. Han kommer att berätta om antipenningtvätt och finansiering av terrorism, ett område som blir allt viktigare för våra kunder, berättar Victoria.

Till vardags arbetare Victoria som backendutvecklare. Att rodda kompetensdagar är något hon gör vid sidan av.

- Kompetensdagen är extra viktig nu när livet som konsult är ganska isolerat. Därför har jag lagt mycket krut på att göra ett riktigt bra schema den här gången. Men det är faktiskt ganska enkelt, det finns många på Omegapoint som vill dela med sig av sin kunskap, avslutar Victoria.

Mer om Academy

* ACAMS är en organisation som har som mål att höja kunskapen, kompetenser och färdigheter för de som dagligen arbetar med att förhindra och upptäcka penningtvätt och finansiering av terrorism i Norden.

210415-Omegapoint-kontor-bok.jpg
Föregående
Föregående

Möt Caroline Forssblad, ansvarig för affärsområdet cybersäkerhet

Nästa
Nästa

Vi vill att fler barn får chansen att upptäcka programmering